NWT.se
Teve med dvd, bardel med iskantin och champagekylare, spegeltak och skinnsittplatser för åtta personer rymmer den här amerikanska limosinen. Det är Lincoln Town Car från 2001 som Limosinförsäljaren Hans Hallberg i,,går visade upp i Karlstad tillsammans med två adra fordon. NWT fick följa med på en provtur.

Teve med dvd, bardel med iskantin och champagekylare, spegeltak och skinnsittplatser för åtta personer rymmer den här amerikanska limosinen. Det är Lincoln Town Car från 2001 som Limosinförsäljaren Hans Hallberg i,,går visade upp i Karlstad tillsammans med två andra fordon. NWT fick följa med på en provtur. Foto: Helena Karlsson

Lyxlimousiner rullade i snön på Karlstads gator

KARLSTAD: 8,6 meter långa med egen bar och stjärnhimmel

Lyxbröllop, kändisfester och stora galor. Det är då vi oftast ser de stora och vräkiga limousinerna. Men i går i snögloppet befann sig tre sådana lååånga fordon i Karlstad.
– Vi försöker sälja dem till taxibolagen i stan, säger Hans Hallberg på Limoeurope.

Sedan 1999 har denne Örebroare varit i limosinbranschen. Den första tiden som uthyrare och därefter enbart som försäljare. 31 sådana här specialfordon har han importerat och sålt runt om i landet och i går hade turen kommit Karlstad.
Intresset bland taxibolagen är jättestort eftersom det inte finns några taxiregistrerade limousiner här i stan. Tidigare har man bara försökt marknadsföra limosintransporter till och från krogen, men där är efterfrågan för liten.
– Men det finns ju så många andra som kan tänka sig att använda limousin. Företagare som vill åka tillsammans i fred lite lyxigare, folk som förhöja ett event lite grann och förstås bröllopspar, säger Hans Hallberg när vi slagit ner oss intill bardelen med iskantin i baksätet bakom de tonade rutorna.
Vi sitter i en 8,6 meter lång Lincoln Town Car från 2001 med åtta platser som dras av en V8 på hela 4,6 liter. 325 000 kronor plus moms kostar hela härligheten och då ingår såväl dubbla AC som antispinn- och antisladdsystem för att bilen ska klara både sommar och vinter.
En knapptryckning från Hans Hallberg tänder stjärnhimlen i taket och neonljusen längs sidorna och drar upp stereomusiken. Voilá, så infinner sig Las Vegas-stämningen även en snöig dag i Karlstad.
Trots att bilen är så lång så är den inte speciellt svårkörd och det krävs bara vanligt B-körkort eftersom den inte väger mer än 3 340 kilo. Det känns lite som att köra en husvagn. Att vara limousinchaufför är väldigt speciellt. Man träffar väldigt mycket udda och trevliga människor, säger Robert Trondby och rullar majestätiskt ut från järnvägsstationen.

Publicerad: 2008-12-12 07:00

© Copyright nwt.se. Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Utskrifter får endast göras för privat bruk. Mångfaldigande, kopiering, överlåtelse, försäljning, överföring eller varje annan form av utnyttjande av materialet - såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål - är förbjuden utan skriftligt tillstånd.